Lesideeën

Login leerkracht

Het internet is een fantastische omgeving om te ontdekken, te creëren en samen te werken. Maar om het optimaal te benutten, is het wel belangrijk dat je denkt aan je veiligheid. Het initiatief cybersimpel.be promoot een veiliger internet en stimuleert je om je beter te wapenen tegen de risico’s van het web.

<< Klikken! >>

Info van op de website:

Met het educatief pakket ‘Bezettering 14-18’ kan je creatief aan de slag met enkele tekstaffiches uit de Eerste Wereldoorlog. Kokers vol tekstaffiches brengen het verhaal van de Eerste Wereldoorlog en communicatie tot in de klas. Het pakket is gemaakt voor leerlingen uit de derde graad lager onderwijs en werd ontwikkeld door Casa Blanca vzw. Je kan het pakket gratis ontlenen bij zuidwest.

<< Klikken! >>

Snel een paar vraagstukken opstellen op een mooi overzichtelijk werkblad met een correctiesleutel erbij? Met redactiesommen.nl lukt dit eenvoudig en snel!

<< klik op het logo om de website te openen >>

Deze (herwerkte) website bevat tips, tricks en uitleg over verschillende technieken die je kunt gebruiken in de lessen beeldopvoeding!

<< klik op de prent! >>

Gebruik 1 van de 8 gratis online multimedia tools om muziek, video en geluid op te nemen, te bewerken, op te slaan, ... En dat allemaal gratis!

<< klik op de prent om de website van MediaNest te openen >>

Info van op de website:

Tv, internet, sociale media, games … spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en jongeren. De meeste ouders zien het mediagebruik van hun kinderen als positief, maar ook als een uitdaging. Veel ouders hebben het gevoel onvoldoende ‘mee’ te zijn. Mediawijs lanceert met meer dan 20 partners MediaNest, een website om ouders aan antwoord te bieden op hun vragen over media en hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.Welke wegen kinderen online verkennen, is en blijft voor hun ouders een raadsel. Ouders denken dat hun kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij kunnen opnemen. Ze zijn vaak onzeker en hebben heel wat vragen over schermtijd, sociale media, games, privacy … MediaNest is een website over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

<< klikken! >>

Op zoek naar leuke, maar vooral leerzame apps en websites? Dan is deze folder een goeie leidraad in je zoektocht. De verdeling werd gedaan per leeftijd en per app/website wordt er kort beschreven waarover het gaat.

-- Aanrader --

<< klikken en ga naar de website van Doe De Klik! >>

Info van de website voor de leerkrachten: klik HIER om deze te openen

Wat is Doe de klik?

Doe de klik = een crossmediaal educatief project opgebouwd rond 8 praktische en onmiddellijk toepasbare maandtips om samen met uw klas en de school het hele schooljaar lang te werken rond energiebesparing en zo bij te dragen tot minder CO2.


<<klikken>>

Info van op de website.

Heb je informatie nodig over de aarde, de mens, dieren en planten of techniek? Hier vind je 100 verschillende animaties. Over heel veel verschillende onderwerpen. Van skeletten tot zonsverduistering, van vlinders tot drinkwaterzuivering. Allemaal filmpjes zonder geluid, die je direct online kunt bekijken óf tijdelijk kunt downloaden naar je computer.

>> Klik op de prent! <<

Op deze website vind je allerlei informatie en handleidingen over alles wat met de akkerbouw te maken heeft. Kies jouw niveau en bekijk het lesmateriaal, filmpjes, ...