Rianna Hofma heeft met Prezi een paar spelletjes gemaakt. (Klik op 'lees meer' voor de uitleg)

- Sinterklaasspel

- Herfstspel

- Kriebelbeestjesspel

Korte uitleg van Rianne Hofma zelf:

Sinterklaasspel:

Dit spel is gemaakt met behulp van Prezi en bedoeld als groepsactiviteit voor de onderbouw. Het is een bordspel, maar dan digitaal. Om dit spel te kunnen spelen heeft u een digibord, een grote dobbelsteen, een zak pepernoten en een verzamelbakje nodig. (+ eventueel voor elk kind een beker voor de Sintversie van de Cupsong)

Het spel is eenvoudig te bedienen met de pijltjestoets en gaat als volgt:
Ga naar het volgende scherm, daar vindt u 2 brieven van Sinterklaas. Lees de brieven (de eerste keer) voor, zodat de leerlingen een idee krijgen wat er van hen verwacht wordt. Daarna start het spel echt. Laat steeds een (wisselende) leerling met de dobbelsteen gooien. Onderweg komen de kinderen verschillende film-, muziekfragmenten en opdrachten tegen. De opdrachten raken verschillende vakgebieden, zijn zeer geschikt om coöperatief uitgevoerd te worden en bevorderen probleemoplossend en creatief denken.

Het spel kan meerdere keren gespeeld worden, er worden immers ook opdrachten overgeslagen en kan eventueel op ieder moment gestopt worden. Ik wens u, samen met de kinderen, heel veel spelplezier!

Herfstspel:

Beste leerkracht,

Dit spel is gemaakt met behulp van Prezi en bedoeld als groepsactiviteit voor de onderbouw. Het is een soort ganzenbord, maar dan digitaal. Naast een digibord heeft u een grote dobbelsteen, ± 100 eikels (in een bak/ mand) en een lege mand nodig. Het spel is eenvoudig te bedienen met de pijltjestoets en gaat als volgt:

Ga naar het volgende scherm, daar vindt u een kort verhaal over Evert Eekhoorn. Lees het verhaaltje (de eerste keer) voor, zodat de leerlingen een idee krijgen wat er van hen verwacht wordt. Daarna start het spel echt. Laat steeds een (wisselende) leerling met de dobbelsteen gooien. Onderweg komen de kinderen verschillende film-, muziekfragmenten en opdrachten tegen. De opdrachten raken verschillende vakgebieden, zijn zeer geschikt om coöperatief uitgevoerd te worden en bevorderen probleemoplossend en creatief denken. Op sommige sheets zijn eikels afgebeeld. Het is de bedoeling dat deze geteld worden en dat er steeds evenveel echte eikels in de mand gedaan worden. Er vliegt echter ook een Vlaamse gaai in het bos, als ze die tegen komen zijn ze alle verzamelde eikels weer kwijt.

Het spel kan meerdere keren gespeeld worden, er worden immers ook opdrachten overgeslagen en kan eventueel op ieder moment gestopt worden. Ik wens u, samen met de kinderen, heel veel spelplezier!

Met vriendelijke groet,
Rianne Hofma

Kriebelbeestjesspel:

Beste leerkracht,

Dit spel is gemaakt met behulp van Prezi en bedoeld als groepsactiviteit voor de onderbouw. Het is een bordspel, maar dan digitaal. Om dit spel te kunnen spelen heeft u een digibord, een grote dobbelsteen, een potje honing en voor ieder kind een toastje nodig. Verder 30 (gouden decoratie) steentjes en een verzamel bakje.

Het spel is eenvoudig te bedienen met de pijltjestoets en gaat als volgt:
Ga naar het volgende scherm, daar vindt u speluitleg voor de leerlingen. Lees het verhaaltje/ de strip (de eerste keer) voor, zodat de leerlingen een idee krijgen wat er van hen verwacht wordt. Pas bij het hekje met de dobbelsteen start het spel echt. Laat steeds een (wisselende) leerling met de dobbelsteen gooien. Onderweg komen de kinderen verschillende film-, muziekfragmenten (ook Engels) en opdrachten tegen. De opdrachten raken verschillende vakgebieden, zijn vaak geschikt om coöperatief uitgevoerd te worden en bevorderen probleemoplossend en creatief denken.
Als extra spelelement zijn er gouden steentjes in het spel 'verstopt'. Het is de bedoeling dat er steeds evenveel echte steentjes in het verzamelbakje gedaan worden, als er in het spel gevonden worden. Er is echter ook een ekster in het spel. Deze rover neemt alle glimmende steentjes mee en er moet opnieuw met verzamelen begonnen worden. Aan het eind van het spel worden alle, tijdens het spel verzamelde, steentjes gezamenlijk geteld.

Het spel kan meerdere keren gespeeld worden, er worden immers ook opdrachten overgeslagen en kan eventueel op ieder moment gestopt worden. Ik wens u, samen
met de kinderen, heel veel spe(e)lplezier!

Met vriendelijke groet,
Rianne Hofma