<< klik op de foto om de website te bezoeken >>

Maak met Incredibox een eigen sound/melodie.

Heb je vragen over Internet en GSM? Nood aan tips & tricks? Of iemand waar je vragen hierover kan stellen? Dan moet je zeker eens surfen naar deze website!

<< klikken!>>

Uitleg voor de leerkracht => Hier Lezen

<< klik op de prent om de website van MediaNest te openen >>

Info van op de website:

Tv, internet, sociale media, games … spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en jongeren. De meeste ouders zien het mediagebruik van hun kinderen als positief, maar ook als een uitdaging. Veel ouders hebben het gevoel onvoldoende ‘mee’ te zijn. Mediawijs lanceert met meer dan 20 partners MediaNest, een website om ouders aan antwoord te bieden op hun vragen over media en hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.Welke wegen kinderen online verkennen, is en blijft voor hun ouders een raadsel. Ouders denken dat hun kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij kunnen opnemen. Ze zijn vaak onzeker en hebben heel wat vragen over schermtijd, sociale media, games, privacy … MediaNest is een website over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

<< klikken! >>

Op zoek naar leuke, maar vooral leerzame apps en websites? Dan is deze folder een goeie leidraad in je zoektocht. De verdeling werd gedaan per leeftijd en per app/website wordt er kort beschreven waarover het gaat.

-- Aanrader --

<< klikken! >>

Info van de website:

Dit is een lessensite,  bedoeld voor leerlingen van 8 tot 14 jaar. Met uitgewerkte lessen (onder de knop leraren) of om zelf iets te weten te komen over de rivier de Schelde. Ontdek de rivier door op de kaart te klikken of door een thema te kiezen. Kortom: neem een duik in de Schelde!

<< Klikken! >>

Het Klokhuis is een heel bekend Nederlands programma waar er een heleboel interessante en toffe onderwerpen aan bod komen. Op de website kan je alles herbekijken! Een aanrader!

<< Klikken

Huiswerk TV bevat tal van video's met uitleg over van alles en nog wat: zwarte gaten, bouwen van piramiden, ...

Meestal in het Engels, maar altijd ondertiteld!

Het programma eMindMaps wordt vooral in het 6e leerjaar gebruikt om een schema te maken van de verschillende thema's van Wero, Taal, ... . Dit schema kan dan gebruikt worden bij het studeren als hulpmiddel. Je kan zo een mooi overzicht maken met daarin hoofdstukken, thema's, kernwoorden en zelf prenten/foto's.

Klik op het logo om het gratis programma te downloaden!!

Hieronder kunt u de Nederlandse handleiding lezen:

Klik hier!

(Klik op de prent!)

Zit je met een vraag? Of wil je gewoon weten hoe iets werkt of waarom iets zo is? Dan beantwoordt Willem Wever jouw vraag.

Alles wordt mooi uitgelegd met ofwel een filmpje of een eenvoudige tekst.

Van 6 tot 13 februari loopt de week tegen pesten.

Bekijk deze websites met meer informatie en tips die helpen tegen het pesten!

Altijd al een toffe proefjes willen doen? Of wil je iets meer weten over chemie?

Dan is deze website voor jou helemaal geknipt!

Ook met leuke proefjes voor in de klas.

(klik op de prent)

Enercities is een online spel over energiebronnen en de balans tussen mensen, natuur en economie. Je moet een stad bouwen die bestand is tegen de toekomst en groeit tot een bevolking van 200... Dus kies de juiste energiebronnen en zorg dat je stad overleeft!!

!! Je moet UnityWebplayer installeren !! Dit is gratis en wordt ook gebruikt bij Kweetet.be

Je bent niet verplicht om in te loggen. Om gratis te kunnen spelen klik je op . Als je jouw spel wil opslaan, dan moet je vooraf registreren door op 'register' te klikken.

Uitleg van de website:

Sudoku is een puzzel spel, oorspronkelijk gemaakt voor kranten en tijdschriften, maar nu ook online te spelen op SudokuOnline.nl. Veel mensen die voor het eerst een Sudoku spel zien worden afgeschrikt door de vele vakjes en getallen maar in feite heb je helemaal geen wiskundeknobbel nodig om deze puzzels op te lossen. Het online spel op onze site is elke dag weer anders en heeft ook een knop om duizenden puzzels te genereren, van makkelijk tot zeer moeilijk. Verder staan er voor de beginners veel lessen op de site zodat iedereen kan leren om dit verslavende spelletje te spelen. Probeer snel zelf eens een potje Sudoku online, veel puzzelplezier!

Klik op de prent om de website van KETNET te bezoeken over de Move TEGEN pesten!

Zeg NEE tegen pesten!

Nieuw liedje met Niels en Slong => bekijk het HIER <=

Nieuw dansje (klikken):

Het dansje (oud nummer) leren:

http://www.youtube.com/watch?v=RYtOa-dHwPk