Ava & Trix

Klikken >>

Info van de ontwikkelaars:

Ava & Trix is een 'story-driven' app voor jongens en meisjes tussen 8 en 11. Ava & Trix laat kinderen op een leuke manier experimenteren met wetenschap en techniek. Op school en thuis. Op de tablet maar ook aan de keukentafel.

Apps opgelijst door juf Mia - Kleuter en Lager

Website met apps voor het kleuter gerangschikt per thema:

Website met apps voor het lager gerangschikt per thema:

App - ScratchJr

Met ScratchJunior kunnen kinderen van 5 tot 7jaar zelf hun spel programmeren en ontdekken hoe verschillende functies/eigenschappen een spel kunnen veranderen.

App - Lightbot

Er bestaan nu 2 apps over LightBot. In het teken van programmeren en ruimtelijke oriëntatie zijn deze apps zeker een aanrader!

Maily

Laat de leerlingen van je klas een mailtje/berichtje sturen naar de juf/meester uit de klas op een ludieke/eenvoudige/aantrekkelijke manier.

De leerlingen kiezen hun foto/symbooltje en stellen hun mailtje/berichtje op met tekst, prentjes, foto's, ... . Daarna kiezen ze de persoon naar wie ze willen sturen a.d.h.v. de foto van die persoon en zo versturen ze het mailtje/berichtje.

Book Creator Free

Laat de leerlingen zelf een verhaal vertellen a.d.h.v. prenten/foto's.

Shadow Puppet Edu

Gebruik deze app om een verhaal te vertellen over een reeks foto's of prenten. Je kan heel eenvoudig de foto's/prenten invoegen en je verhaal opnemen. Daarna kan je alles opslaan en het bewaren als een filmpje.

Tiny Scan

Gebruik TinyScan om een foto te nemen van een document, prent, recept, ... en die dan om te zetten naar een mooi herschaalde en bruikbare prent/PDF.

De app verwijdert automatisch de achtergrond en past de genomen foto aan naar het beste resultaat. Sla dan achteraf je prent op in je fotorol en gebruik het in je documenten/presentaties/...

Tafels oefenen

 

Er bestaan natuurlijk heel veel apps om tafels te oefenen, maar deze is toch 1 van de betere. Levels worden pas vrij gespeeld na te hebben bewezen dat je een bepaalde tafels onder de knie hebt. Na ieder level wordt er een overzicht gegeven van het niveau dat werd behaald.

Enig minpunt is de reclame, maar het is en blijft een gratis app.

Grammatica en spelling

Deze app bevat meer dan 100 lessen van elk 20 zinnen.
Er kunnen allerlei grammatica-onderwerpen geoefend worden.

ROCMN MathBattle

 Test je wiskunde kennis en speel tegen de iPad of tegen een andere leerling!