<< klikken! >>

Gebruik deze uitgebreide online atlas van Plantyn voor al jouw atlas-werk!

Info van de website KlasseTV:

Stel je voor: je werkt wekenlang aan een liedje, stopt er je ziel en zaligheid in en dan is hij eindelijk af. Je springt een gat in de lucht. Maar tot je teleurstelling zie je dat mensen jouw liedje illegaal downloaden en gebruik maken van jouw werk en creativiteit. Werk dat jou bloed, zweet, tranen en geld heeft gekost om te produceren. Ze plaatsen het op social media en monteren het onder hun eigen vlog en dat levert jou niets op. Daarom is het auteursrecht in het leven geroepen.

Klikken >>

Nemo is een ontdekkingscentrum in Nederland zoals wij in België Technopolis hebben. Op deze website vind je allerlei proefjes/vraag&antwoord/wist-je-datjes over wetenschap en techniek! Probeer en ontdek het zelf!

(klik op de prent!)

Educatief dossier

Honderd jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog uit. De meesten dachten dat het conflict kortstondig zou zijn, maar het duurde vier jaar en kostte het leven aan ruim 9 miljoen mensen.

Kortrijk was vanaf 17 oktober 1914 bezet door de Duitsers en lag net achter de frontlijn in het zogenaamde Etappengebied, een rust- en bevoorradingszone.

Beluister en bestudeer het verhaal van vijf Kortrijkzanen en één Duitser in het bezette Kortrijk. Wat zijn hun bekommernissen? Hoe redden deze gewone mensen zich in een ongewone situatie?

(Klik op de banner!)

Bezoek het Achterhuis van Anne Frank online en maak een prachtige 3D-rondleiding.

Deze website bevat veel beeld- en vertelmateriaal.

Klik op het logo en word lid van de Elektroclub! Probeer de proefjes uit, leer bij over de verschillende beroepen die met elektriciteit hebben te maken, ontvang via mail toffe weetjes of doe mee aan de wedstrijden.

(klik op de foto)

Info van op de website:

In 1939 is het oorlog in Europa. Er worden bommen op huizen gegooid, soldaten schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huis en hun leven kwijt. En dat komt allemaal door Adolf Hitler, de baas van Duitsland. Hitler wil de baas worden van heel Europa en daarom vallen de Duitsers ook Nederland binnen. Voor de Nederlanders betekent dit dat hun hele leven in een klap helemaal verandert.

13 in de Oorlog neemt je in 13 afleveringen mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. Kan jij het je voorstellen?

(klik op het logo)

Oefen op deze website je kennis over de verschillende landen, werelddelen, ...

Kies op de 1e pagina wat je wil oefenen en volg dan de instructies op de kaart.

http://youtu.be/-Alu8lUYy1M

Quizzen over verkeersborden:

Quizzen over verkeer algemeen:

Filmpjes en Testjes:

Extra: boekje met oefeningen/situaties


(klik op de prent!)

Uitleg van op de website:

Je leert op deze website alles over naald- en loofbomen en hun bladeren, naalden, vruchten, bloeiwijzen, bladranden, nervatuur, bladvormen, gebruik en geneeskundige waarden.
Deze site is de allereerste digitale determinatietabel waarmee je inheemse bomen kan determineren! Vroeger moest men dit namelijk in dikke boeken of ingewikkelde determinatietabellen doen. Dankzij deze webstek kan je dit nu op een visuele manier doen.

Ook beschikbaar als app!


(klik op de prent!)

Uitleg:

Doelen en inhouden: hier te vinden.

(Klik op de prent!)

Onderzoek, als een echte reporter, waar het probleem ligt bij de voedselverdeling in Oeganda.

(Klik op de prent! Let op: het spel is in het Engels!!)

Probeer als boer in de 3e wereld te overleven. Plant groenten, hou kippen, bouw schuren, ... . En ervaar ook de problemen die boeren in de 3e wereld tegenkomen (droogte, plunderingen, ziektes, ...).

Klik nadat je groenten hebt geplant of andere opties hebt gedaan rechtsboven op om naar het volgende jaar te gaan.