(Klik op de prent om het spel te spelen!)

Uitleg van de website, klik op 'lees meer' voor meer info:

Wat is Pac-Num?

Pac-Num is het bekende Pac-Man spel, maar nu met sommen. Ren met Pac-Man door het doolhof om zoveel mogelijk van de stippen op te eten. Ondertussen krijg je sommen om op te lossen. Vier verschillende antwoorden verschijnen in de vier hoeken, loop met je Pac-Man over het juiste antwoord.

Hoe speel je PacNum?

Kies een niveau en druk op start. Het spel begint. Je krijgt eerst te zien wat je opdracht is. In de eerste ronde moet je minimaal 4 sommen goed hebben om door te gaan naar de volgende ronde. Elke nieuwe ronde moet je meer sommen goed beantwoorden om door te gaan. In iedere ronde moet je natuurlijk ook alle stippen uit het doolhof opeten.

Pac-Man loopt uit zichzelf. Met de pijltjestoetsten stuur je hem de juiste richting op.

Bovenin verschijnt de som die je gaat oplossen. In de vier hoeken van het doolhof staan antwoorden. Loop met Pac-Man over het juiste antwoord om een nieuwe som te krijgen. Voor elk goed antwoord krijg je 300 punten. Maar als je over een fout antwoord bent gelopen krijg je 100 punten minder.

In het midden van het doolhof zitten de spookjes. In het begin zitten ze opgesloten, maar als snel komen ze vrij. De spookjes rennen door het doolhof en je mag ze niet raken. Als je met een spookje in aanraking komt verlies je een leven.

In het doolhof staan vier Kracht Stippen. Als je een krachtstip eet worden de spookjes tijdelijk blauw en slaan ze op de vlucht. Als je nu een spook te pakken krijgt verdien je 200 punten. Voor elk extra spookje dat je vangt krijg je er weer 200 punten bij.

Als je een goed antwoord geeft wordt een aantal spookjes tijdelijk doorzichtig en kunnen ze niet meer bewegen. Je kan nu zonder gevaar over ze heen lopen. Het aantal spookjes dat onzichtbaar wordt, wordt minder als je een fout antwoord hebt gegeven.

De niveaus

Er zijn vijf standaard niveaus en vijf niveaus die je zelf kunt instellen. De standaard niveaus lopen van 1 tot 5. De instelbare niveaus lopen van A tot B.

Je kan de instelbare niveaus wijzigen door op de wijzig knop in het informatie kader te drukken. Je komt nu op een pagina waar je voor alle bewerkingen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen) de instellingen kunt opgeven. Kruis een bewerking aan en vul de gevraagde gegevens in. Als je klaar bent met instellen druk je op de Bewaar knop. De instellingen worden op je eigen computer bewaard en zijn de volgende keer dat je Pac-Num speelt weer beschikbaar.

Puntentelling

De puntentelling is gelijk aan het oorspronkelijke Pac-Man spel. Je krijgt extra punten voor de sommen die je oplost:

  • 300 punten voor elk goed antwoord, min 100 punten per fout antwoord.
  • 10 punten voor elke gegeten stip.
  • 50 punten voor elke gegeten krachtstip.
  • 200 punten voor elk gegeten spookje.
  • Elke 10000 punten krijg je een bonus leven erbij (maximaal 10)