<< Klikken! >>

<< Klikken!

Kies welke tafel je wil spelen en het niveau. Maak dan de puzzel door de puzzelstukjes op de juiste oplossing te slepen.

(klik op de prent)

Interactie uitleg en oefenen met rekenen en wiskunde.

Op deze website vind je: visuele uitleg + animatie bij verschillende denkstrategieën, oefeningen (al dan niet zelf opgemaakt), stappenplannen, interactieve werkbladen en nog veel meer.

(klik op de prent!)

Een mix van allerlei rekenoefeningen tot 120. Naarmate de tijd vordert, worden de oefeningen ook moeilijker vb 1 + 5 + 8.

Tof als uitbreiding of als herhaling bij het begin van het schooljaar...


(klik op de prent!)

Verdedig jouw fort door de te schieten op de juiste tank. Jouw kanon krijgt telkens een cijfer en jij moet daarbij de juiste deling kiezen. Dit doe je door te klikken op de juiste tank. Zo bescherm je jouw fort en kan je in hogere levels geraken.

Tip: Bij 'Options' (getoond aan het begin van het spel) kan je kiezen tot welk getal de delingen mogen worden aangeboden. Daar kan je ook de snelheid kiezen.


(klik op de prent!)

Bouw je eigen stad met straten, huizen, burchten, mensen, voertuigen, ...
Kies 1 van de soorten steden die je wil bouwen en klik op de knop 'Build'. Je krijgt dan de mogelijkheid om in de tabbladen links te kiezen uit de verschillende onderdelen die je in je stad wil zetten. Om een item te verwijderen versleep je hem naar de vuilniswagen rechtsonder.

Hiermee doe je ook een beetje aan Wiskunde - Ruimtelijke inzicht :)


(Klik op de prent!)

Kan jij alle oefeningen oplossen binnen de tijd. Tip: Los de oefening in rechterbovenhoek op voor extra punten.

(Klik op de prent!)

Waku geeft een getal en jij moet een som maken om aan dat getal te komen. Kan jij zoveel mogelijk sommen vinden (zowel +, -, x als :). Veel succes en plezier!

(klik op de prent)

Schrijf de breuk op een andere manier. Je leert dit doen op verschillende manieren! Goed als inoefening voor de lessen Wiskunde!

(klik op de prent)

Kies 'Classic mode'

Uitleg spel:

Combineer de cijfers (tel op), door erop te klikken, tot je aan het cijfer komt die rechtsboven staat. Hoe meer cijfers je weet te combineren, hoe meer punten je hebt.

Veel plezier en let op je tijd!

(klik op de foto!)

Zoek het nummer dat wordt gevraagd door op de juiste positie te klikken. Er wordt telkens verfijnd tot je het juiste nummer hebt gevonden.

(klik op de prent)

Plaats de thermometer met de hulp van je muis op de gevraagde temperatuur. Staat de temperatuur juist, dan krijg je een stukje van de puzzel te zien. Los de volledige puzzel op!